Aanhangwagennet Verplicht

Sinds 1 januari 2007 is het verplicht om lading op open aanhangwagen af te dekken met een aanhangwagennet, ladingnet, afdeknet, aanhangernet.

Sinds 1 januari 2007 is het verplicht om lading op open aanhangwagen af te dekken met een aanhangwagennet, ladingnet, afdeknet, aanhangernet.

Deze regel is bij veel mensen onbekend. Wettelijke verplichting: Het gebruik van aanhangwagennetten is in Nederland voorgeschreven volgens artikel 5.18.6 van het verkeersreglement, waarin staat dat de aanhangwagen zodanig beladen moet zijn dat de lading of delen daarvan niet van de aanhangwagen kunnen vallen.

Waarom deze waarschuwing?
Mocht u aangehouden worden met een aanhangwagen, waarbij niet deugdelijk vastzit door een afdeknet aanhangernet, dan riskeert u een geldboete die kan oplopen tot maar liefst 240 euro.

Aanhangwagennet afdeknet kopen

Konag laat speciaal aanhangwagennetten maken welke goed passen -dus ook wanneer de aanhangwagen iets voller is- dit in tegenstelling tot vele andere aanhangwagennetten verkopende partijen.


Konag biedt een afdeknet waar de mazen handige afmetingen hebben zodat er niet alles in haakt. Verder zit er aan de rand een elastisch bungee koord waarmee het afdeknet snel en efficiënt vast kan worden gezet aan de touwhaken van uw aanhangwagen. (u kunt ook metalen haakjes bijbestellen wanneer uw aanhangwagen niet over deze touwhaken beschikt zodat u deze toch snel kan bevestigen)
Het materiaal van het aanhangernet is degelijk en hiermee kunt u jaren vooruit.

Bij konag kunt u een goed passend aanhangwagennet afdeknet kopen. Informeert u eens naar de aanbiedingen. U kunt ook uw aanhangwagennet telefonisch bestellen op: 0527-652190

Op July 17, 2009