Snelheid omhoog naar 90km/u voor alle getrokken voertuigen.

Vanaf 1 mei 2009 gaat de maximumsnelheid voor (bestel)auto's met aanhangwagen of caravan omhoog van 80 naar 90 kilometer per uur. De nieuwe regel moet de veiligheid en doorstroming op de Nederlandse wegen bevorderen en kwam tot stand na een oproep van BOVAG, Focwa, ANWB, transporteurs en caravanfabrikanten.

Tot op heden zorgen vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan nog wel eens voor hachelijke situaties. De snelheidsbegrenzers van trucks zijn geijkt en rijden daardoor in de praktijk sneller dan de 80 km/u die de meter in een personen- of bestelauto aangeeft. Vrachtwagenchauffeurs gaan vervolgens inhalen en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, schrikreacties of irritatie bij andere weggebruikers.

Rust
Nu de maximumsnelheid voor auto's met aanhanger of caravan omhoog gaat van 80 naar 90 km/u, komt er naar verwachting meer rust in het verkeersbeeld. De maatregel geldt voor combinaties die samen niet meer dan 3.500 kg wegen en moet zorgen voor meer veiligheid en voor een betere doorstroming op de wegen.

Op July 17, 2009